6° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΙΝΕΜΑ

 

57_afisa_cine.2016

Η νέα γενιά της ιταλικής κωμωδίας

 

                  

 

 [κάντε κλικ εδώ να δείτε τις φωτογραφίες των εγκαινίων]

 

 

sedi_cine16

Το ετήσιος φεστιβάλ “Ενας μήνας με το ιταλικό κινηματογράφο”, διοργανωμένο με την συνεργασία του Δήμου Λέρου, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της ιταλικής πρεσβείας και της κινηματογραφικής λέσχης Θέασης της Ρόδου, έχει φέτος στην έκτη έκδοση του μια ιδιαίτερη σημασία.

Πράγματι, έχει λάβει μέρος στο Δίκτυο Πολιτιστικής Συνεργασίας (προωθημένο από τον ΑΙΑΛ) και παρουσιάζει την σειρά προβολών Η νέα γενιά της ιταλικής κωμωδίας σε επτά χώρους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του έτους 2016, σχετικά με την πρωτοβουλία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, και εγκαινιάστηκε στην Λέρο ως πρώτη στάση.

Σε αυτό το φεστιβάλ παρουσιάζεται το σύγχρονο ανάλαφρο σινεμά με τα έργα τεσσάρων νέων σκηνοθετών στην αρχή της καριέρας τους, ταινίες που απέσπασαν στην Ιταλία σημαντική επιτυχία από το κοινό και τους κριτικούς, κερδίζοντας σημαντικά βραβεία και σε διεθνές επίπεδο .

Ένα είδος κωμωδίας πολύ μακριά από την κλασική Κωμωδία αλά ιταλικά των δεκαετιών ’60 και ’70, εξαφανίστηκαν όλα τα ίχνη σάτιρας, πρώτα απ 'όλα η κοινωνική, επιβιώνει μόνο ενίοτε μια ελαφριά σάτιρα ηθών.

Εάν και είναι προς το παρόν της μόδας να εκτυλίσσονται οι ταινίες σε εκείνες δεκαετίες, τα χρόνια της αμφισβήτησης παρατηρούνται από μία ανέντακτη γωνία, ως στοργικές αναμνήσεις των παππούδων.

 

Scialla_thumbnail

nessunomipuogiudicare_thumbnail

lakryptonitenellaborsa_thumbnail

Estatoilfiglio_thumbnail

pieghevole_scialla

pieghevole_nessunomipuogiudicarepieghevole_lakryptonitenellaborsa

pieghevole_estatoilfiglio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[κάντε κλικ πάνω στην εικόνα να διαβάσετε το σχετικό έντυπο και την gallery]

 

[official trailers]

      

 

 

ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ              [κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα να διαβάσετε τον σχετικό άρθρο]

e-leros_cine.it16_2lerosnews_cine.it16eureka_cine.it16comites_cine.it16e-leros_cine.it16_1h_rodiaki_cine.it16

leriakanea_cine.it16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAST NEWS

member login