από τον Βέρντι ως τον Πουτσίνι

 

thumb afisa tournee2017

 

[click to open the gallery]

 [click to open the programme]

 

Υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και μέσα στο Δικτύο Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, και φέτος ο ΑΙΑΛ διοργάνωσε μια τουρνέ κλασσικής μουσικής που έφερε σε πέντε χώρους της Ελλάδας ένα κουαρτέτο ιταλών καλλιτεχνών.

Από την πρώτη συναυλία το 2011, και οι τέσσερεις καλλιτέχνες ερμήνευσαν στην Λέρο σε διαφορετικές εκδηλώσεις, πάντα με μεγάλη επιτυχία λόγω του υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου τους.

Η πιανίστρια Serena Marotti είναι καθηγήτρια στο πασίγνωστο ωδείο Santa Cecilia της Ρώμης, και η Carlotta Malquori είναι εξαιρετική βιρτουόζος στο βιολί και κάνει μάστερ στην Γερμανία με μεγάλα ονόματα της κλασσικής μουσικής.

Η σοπράνο Margherita Pace και ο τενόρος Luigi Petroni έχουν τραγουδήσει στα μεγαλύτερα θέατρα της Ιταλίας και στο εξωτερικό, καθώς και σε μουσικά φεστιβάλ όπως εκείνο του Σπολέτο, και είναι καθηγητές φωνητικής.

Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε φέτος ήταν αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές του ρεύματος Βερισμού και Ρεαλισμού στην λυρική, με διάσημα αποσπάσματα Όπερας όπως La Bohème, Madama Butterfly, Rigoletto και La traviata.

Στο τέλος της συναυλίας, οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τρία bis, ανάμεσα τα οποία ήταν το τραγούδι - σύμβολο της Ιταλίας Osole mio καθώς και ένα medley, αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, μελωδικός συγκρητισμός του Ο καημός (φωνητικό και οργανικό) και του Συρτάκι (οργανικό), δύο εκτελέσεις που συνάρπασαν τους θεατές.

Η πρώτη στάση της τουρνέ έγινε στην Λέρο τις 12 Σεπτεμβρίου, με την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης, στο Αίθριο του δημοτικού σχολείου Λακκιού διακοσμήμένο με τα έργα της έκθεσης Comics, λόγια και εικόνες και την σκηνικό της παράστασης Ο Giufa και η θάλασσα της Θ.Ο.Λ.

Στην σειρά, το κουαρτέτο ερμήνευσε με την ίδια μεγάλη επιτυχία στην συνεδριακή αίθουσα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, και τέλος στην αυλή του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

 

ritratto margherita

ritratto luigi

ritratto serena 180

ritratto carlotta 180

     thumb programma tournee17

 

 

 

 

 

 

 

 

 [click to open the programme]

   Margherita Pace, soprano       Luigi Petroni, tenore            Serena Marotti, piano           Carlotta Malquori, violino

 

 

  

 

 

 

 

    Leros, 12.09.2017_Da Verdi a Puccini, tra realismo e verismo        

G.Capurro, E.DiCapua, 1898: O’ sole mio         

L.Salerno, medley Miki Theodorakis:        

Fiume amaro (Ο καημός), vocal & instrumental        

Συρτάκι (Zorba’s dance), instrumental        

M.Pace, soprano - L.Petroni, tenore - S.Marotti, piano -.C.Malquori, violino        

 

 

 

 

 

 

thumb logo crystaltaf

 

 

 special thanks to  

 

logo_radioatene

supporto informativo    

 

 

LAST NEWS

member login