ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΔΡΑΣ

 

Η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ιταλίας...

85 prosklisi it

 

 

κ. Μαρράς, συνοδευόμενος από την επικεφαλής του Προξενικού Γραφείου κ.α Λόπεζ, πραγματοποίησε μια εθιμοτυπική επίσκεψη στη Λέρο το Σάββατο 26 Μαΐου 2018.

Κατά την άφιξη τους, παρέστησαν να τους υποδεχτούν η Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΑΙΑΛ, ο Πρόξενος της Ρόδου κ. Φαρμακίδης και τοπικές αρχές.

thumb 85 visita.amb

Ακολούθως στο Λακκί ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Μάχης της Λέρου (της οποίας φέτος είναι η 75η επέτειος) με τη παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το κήρυγμα του Γ. Αρχιερατικού Επίτροπου της Ρόδου Π. Λούκα, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Α.Ε. και ένα λεπτό σιγής με μουσική υπόκρουση του Σιωπητήριου.

Οι εθνικοί ύμνοι, ο ιταλικός και ο ελληνικός, ολοκλήρωσαν την συγκινητική τελετή, το τέλος της οποίας ακολούθησε μια δεξίωση που πρόσφερε ο Σύλλογος στη Λέσχη Αξιωματικών του 588ΤΕ.

Κατά την διάρκεια της δεξίωσης, η Α.Ε. συνάντησε τον Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές καθώς και συμπατριώτες του παρόντες στο νησί και συνομίλησε επί μακρόν μαζί τους.

Εν συνεχεία ο Γ.Γ. ξενάγησε τους ευπρόσδεκτους φιλοξενούμενους στα ιστορικά κτίρια του πρώην ναύσταθμου στα Λέπιδα και στη Βάση υποβρυχίων του Αηγιώργη, επεξηγώντας τις διαδοχικές μεταγενέστερες χρήσεις τους μέχρι σήμερα .

Ξαναγυρίζοντας στο Λακκί, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια ξενάγηση στην ρασιοναλιστική αρχιτεκτονική του Πορτολάγκο.

thumb 85 inauguraz.sede

Το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια της έδρας του Συλλόγου με τη συμμετοχή πολυάριθμου κοινού στον προαύλιο χώρο.

Μετά τον αγιασμό εκ μέρους του Μητροπολίτη κκ. Παΐσιου, ο Γ.Γ. παρουσίασε τις εκδηλώσεις του Συλλόγου της τελευταίας χρονιάς σ' ένα σύντομο βίντεο με μουσική υπόκρουση του O Sole Mio, από τη συναυλία του περασμένου Σεπτέμβρη.

Ακόμα, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος του ΑΙΑΛ, η οποία ευχαρίστησε και όλους όσους συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Καματερός, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Σύλλογο για το έργο του.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Πρέσβης κ. Μαρράς, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, όπως αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πρώτης Ιταλό-ελληνικής συνόδου κορυφής που έγινε στη Κέρκυρα, που έφερε στην πρωτοβουλία του TempoForte.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μ' ένα πλούσιο μπουφέ και τη μουσική συνοδεία του Σταμάτη και Μανώλη Μακρή, καθώς και την ορχήστρα του Νίκου Κουτούζου που διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακή και άλλη μουσική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leros, 12.09.2017_Da Verdi a Puccini, tra realismo e verismo         

G.Capurro, E.DiCapua, 1898: O’ sole mio        

M.Pace, soprano - L.Petroni, tenore - S.Marotti, piano -.C.Malquori, violino        

 

 

 

LAST NEWS

member login