10 CORTI IN GIRO PER IL MONDO_2018

 

10corti 2018 afisa.gr2

 

3° αφιέρωμα στο ιταλικό κινηματογράφο μικρού μήκους

 

 

Στo πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικης Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο AIAL φέρνει στην Ελλάδα το 3° Φεστιβάλ Ιταλικών Ταινιών Μικρού Μήκους, που περιλαμβάνεται στο Tempo Forte, μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβεία με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι ταινίες, σε ιταλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, έχουν θέσει δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και της Διεθνής Συνεργασίας.

Οι ταινίες μικρού μήκους του αφιερώματος συγκεντρώνονται σε δύο βράδια διαρκείας περίπου 80' το καθένα, και αντιπροσωπεύουν μια επιλογή από τα πιο ενδιαφέροντα έργα των Ιταλών σκηνοθετών τα τελευταία δύο χρόνια στο είδος της κωμωδίας, του δράματος και του ντοκιμαντέρ.

Μια αφίσα για όλες τις στάσεις στην Ελλάδα διατίθεται από τον AIAL με κενή λωρίδα στην βάση που έχει προετοιμαστεί για να ολοκληρωθεί, επιμέλεια του οργανωτικού φορέα, με λογότυπα και τοπικές πληροφορίες.

Στην Λέρο οι προβολές προγραμματίστηκαν με είσοδο ελεύθερη στο αίθριο του Συλλόγου Άρτεμις στο Πλάτανο την κυριακή 29 Ιουλίου και παρασκευή 3 Αύγουστου 2018.

 

[συνοψη & trailer]

 

 

 v   Insetti | Έντομα, di Gianluca Manzetti – 2017 – 20’

 

 

Ένα μικρό έντομο ενεργοποιεί ένα συναγερμό διαμερίσματος. Αυτό το μικρό γεγονός θα σηματοδοτήσει τη συνάντηση μεταξύ του ανιψιού του ιδιοκτήτη, του παλιού και ασταθούς γείτονα και του εκκεντρικού θυρωρού της πολυκατοικίας. Οι τρεις θα βρεθούν φυλακισμένοι σε έναν στροβιλισμό παρερμηνειών και βίας, στους οποίους μπορούν να συμβούν τα πάντα.

 

 

 

 

 

 

 

 v   Pastarelle | Γλυκάκια, di Gianluca Manzetti - 2016 - 16’

 

 

Οι Agostino και Annalisa είναι ένα περίεργο νεαρό ζευγάρι: ο Agostino είναι ένας ανερχόμενος τελειομανής ηθοποιός που πλήττεται από μια σειρά εμμονικών τελετουργιών, η Annalisa είναι μια γλυκιά και στοργική κοπέλα, περισσότερο μητέρα από αρραβωνιαστικιά, και βοηθά τον Agostino σε όλες τις πρωτοβουλίες του με το παραπάνω, σαν να είναι δικές της.

 

 

 

 

 

 

 

  

v   Bismillah, di Alessandro Grande – 2017 – 14’ 

 

 

Η Σαμίρα είναι Τυνήσια, είναι 10 ετών και ζει παράνομα στην Ιταλία με τον πατέρα της και τον αδελφό της ηλικίας 17 ετών. Μια νύχτα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτήν.

 

 

 

 

 

 

 

v   Koala, di Cristina Puccinelli – 2017 – 15’ 

 

 

Ένα κορίτσι ξυπνά σε ένα παράξενο δωμάτιο, δεν θυμάται τίποτα από το προηγούμενο βράδυ, ούτε όταν βλέπει το αγόρι που την φιλοξενεί. Αρχίζει να φοβάται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 v   Yonder, di Roberto Cinardi – 2017 – 23’

 

 

Nathan non ha visto un'altra persona da decenni, da quando le bombe sono cadute e la vita sulla terra è quasi completamente svanita. Il suo è un mondo vuoto, ma non è solo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 v   Birthday, di Alberto Viavattene – 2017 – 15’

 

 

Νύχτα. Μια παράνομη νοσοκόμα περιπλανιέται μέσα στα δωμάτια ενός γηροκομείου. Το μόνο πράγμα που μισεί περισσότερο από τη δουλειά της είναι οι ηλικιωμένοι. Με την είσοδο της στο δωμάτιο 12, που καταλαμβάνεται από τρεις αδελφές, ανακαλύπτει ότι μια από αυτές μόλις έκλεισε τα εκατό χρόνια: πρέπει να υπάρχει ένα γενέθλιο δώρο κάπου... που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

 

 

 

 

 

 

  

 v   Respiro | Αναπνοή, di Andrea Brusa e Marco Scotuzzi – 2016 – 7’

 

 

Όταν μια πρόσφυγας από την Συρία πρέπει να διασχίσει τα ιταλικά σύνορα, ανακαλύπτει ότι μόνο ένα πράγμα μπορεί να την σώσει: η αναπνοή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 v   Denise, di Rossella Inglese – 2017 – 15’

 

 

Η Denise είναι μια έφηβη με εμμονή την γνώμη των άλλων. Έχει συνειδητοποιήσει ότι παρακολουθείται συνεχώς από μια τηλεκάμερα και εμφανίζεται στον θεατή με τολμηρό και προκλητικό τρόπο.

 

 

 

 

 

 

 v   Timballo | Πίτα, di Maurizio Forcella – 2017 – 17’

 

 

Για να μαγειρευτεί το καλύτερο πιάτο στον κόσμο χρειάζεται ειδικά συστατικά ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 v   Ab Ovo, di Luca Ferri - 2016 - 25’

 

 

Σε ένα παράδεισο έρημο και εχθρικό, ανανεώνεται η ζωή και μια υπόσχεση αγάπης στη σκιά ενός μοναχικού δέντρου. Ο Αδάμ και η Εύα εξακολουθούν να έχουν μια πιθανότητα και μια τελευταία ευκαιρία για την θεραπευτή και την δημιουργία μια νέας γενιάς πιο αξιοπρεπών ανθρώπων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAST NEWS

member login