σε απόσπαση με νότες και άριες

 

afisa.ellada tournee19 web

 [click here to open the gallery]

 

 

 

Η πέμπτη περιοδεία του Italian Lyric Ensemble στην Ελλάδα με το κουαρτέτο Pace-Petroni-Sanzò-Marotti, στην φετινή συναυλία παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολύ γνωστές άριες των Rossini, Donizetti, Puccini e Verdi, εναλλάξ με οργανικά κομμάτια του Schumann.

Μια συναυλία κλασικής μουσικής, που έχει γίνει τώρα πια ένα αναμενόμενο ετήσιο ραντεβού στα μέρη που φιλοξενείται, προωθημένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL της Λέρου υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, και διοργανωμένη με την συμμετοχή του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αθήνας και την υποστήριξη του Οινοποιείου Νίκου Λαζαρίδη.

Η συναυλία διασχίζει την Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας σε επτά στάσεις από την 1η ως τις 14 Σεπτεμβρίου 2019, και καταχωρήθηκε στο Φθινοπωρινό Πρόγραμμα του Tempo Forte Italia-Ελλάδα 2019, πρωτοβουλία της Ιταλική Πρεσβεία Αθηνών και προκειμένου να φέρει "όλο και περισσότερο Ιταλία στην Ελλάδα καθώς και όλο και περισσότερο Ελλάδα στην Ιταλία".

Όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, ο συντονιστής του Δικτύου και Γ.Γ. του ΑΙΑΛ επιμελείται την τεχνική οργάνωση, ενώ η Μαέστρος Serena Marotti είναι επιφορτισμένη με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση.

Η πιανίστα Serena Marotti διδάσκει στο Ωδείο Santa Cecilia της Ρώμης, και ο βιολιστής Luca Sanzò διδάσκει στον ίδιο οργανισμό και είναι διάσημος βιρτουόζος του οργάνου.

Η σοπράνο Margherita Pace και ο τενόρος Luigi Petroni εμφανίστηκαν σε κεντρικά θέατρα της Ιταλίας και του εξωτερικού, καθώς και σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως εκείνο του Spoleto, και ακόμη και οι δύο διδάσκουν τραγούδι.

Το Italian Lyric Ensemble για την περιοδεία 2019, στο μέρος του προγράμματος αφιερωμένο στο λυρικό τραγούδι, υιοθέτησε το κριτήριο να παρουσιάσει κάποιες από τις πιο διάσημες Όπερες της ιταλικής φωνητικής παράδοσης αφιερώνοντας στην κάθε μια από αυτές τουλάχιστον δυο ή τρία κομμάτια, για να επιτρέψουν στους ακροατές να εξοικειωθούν με το μελόδραμα και να ενδιαφερθούν γι αυτή την υπέροχη πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας.

Η ακρόαση των φωνητικών κομματιών εναλλάσσεται με υποβλητικά οργανικά μέρη εμπιστευμένα στη βιόλα, όργανο με ήχο σπάνιου κάλλους, και στο πιάνο.

Η περιοδεία εγκαινιάστηκε στην Κρήτη με την πρώτη συναυλία στα Χανιά στο καινούριο Δημοτικό Θέατρο, και η δεύτερη στάση στο Ηράκλειο, για να συνεχίσει έπειτα στην Πελοπόννησο εγγίζοντας Καλαμάτα και Πάτρα (όπου φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του τοπικού Ωδείου), και ακολούθως στα Δωδεκάνησα (ημικυκλικό αίθριο του ρασιοναλιστικού κτιρίου του Δημοτικού σχολείου στο Λακκί της Λέρου), και να καταλήξει τελικά στις στάσεις της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας (αίθριο του Hotel Imaret, στο ύστερο-οθωμανικό συγκρότημα του Μεχμέτ Αλή που φιλοξενεί το διαπολιτισμικό κέντρο έρευνας MOHA).

 

 


ritratto margherita

ritratto luigi

ritratto luca.sanzo

ritratto serena 180

thumb tournee.20 programma exo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Margherita Pace, soprano         Luigi Petroni, tenore             Luca Sanzò, viola              Serena Marotti, piano                  [click on top to open the programme]

 

 

 

 

 

 

 

Open court of primary school – Lakki, Leros 10th sept 2019

Donizetti, Don Pasquale: So anch’io la virtù magica

M.Pace, soprano - S.Marotti, piano

Puccini, La bohème: Che gelida manina

L.Petroni, tenore - S.Marotti, piano

Puccini, La bohème: Sì, mi chiamano Mimì

M.Pace, soprano - S.Marotti, piano

Rossini, Soirées musicales: La danza (n.8 - Tarantella napoletana)

M.Pace, soprano - L.Petroni, tenore - L.Sanzò, viola - S.Marotti, piano

 

 

BANNER web

 

 

 

 

 

 

 [click on the picture

to open the concert booklet]

 

 

LAST NEWS

member login